Tekintse meg himalája sólámpa termékeinket! A himalája só körülbelül 260 millió évvel ezelőtt keletkezett a mai Pakisztán területén. A sólámpa színe az egészen áttetsző (minden színt tartalmaző) fehértől, a sárga valamint a barack színen át a sötétebb narancsig, illetve vörösig terjed.


Prof. Dr. Joachim Tischendorf specialista mérései alapján elmondható, hogy a sólámpa által kibocsátott pozitív és negatív töltésű ionok mennyisége, sűrűsége megegyezik a 2000 méter magasságban mérhető tiszta hegyi levegőével. Egy Sóker sólámpának köszönhetően a lakásában is élvezheti a tengeri és a hegyi levegő gyógyító erejét.

Eltűnődött már valaha azon, hogy milyen okból ajánlják az orvosok légutak, illetve a bőr megbetegedéseinél a tengeri levegőt? Miért van egészségünkre és közérzetünkre jó hatással a tengeri és a hegyi levegő?

Az egészségünket és közérzetünket nagy mértékben befolyásolja a belélegzett levegő. Alkotóelemei között elektromos töltéssel rendelkező részecskék, úgynevezett ionok is megtalálhatóak. A mai, civilizált környezetünkben - az elektromos készülékek, elektromos sugárzások, a levegő szennyezettsége - túlnyomórészt pozitív töltésű ionokat hoz létre, ezzel felborítja az elektromos töltésű részecskék egyensúlyát. Erre jelent megoldást a sólámpa. Ez felismerhető többek közt a nagyon poros levegőn, árulkodó jel, ha a füst tovább marad a levegőben, és hogy különösebb indok nélkül levertek, kedvtelenek, erőtlenek vagyunk. A sólámpa segítségével ezeket a tüneteket könnyedén megszüntetjük. A túltengésben levő pozitív töltésű ionok a felelősök jelentős részben bizonyos krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai, valamint lelki kimerültségünkért.

A rohanó hegyi patakok, az erdők, a tengerek negatív töltésű ionokat előállítva fenntartják a levegő elektromos részecskéinek egyensúlyát. Ezért is hatnak ezek a helyek egészségünkre pozitívan. A sóbányák jótékony hatású levegőjét asztmás megbetegedésekre, allergiára, illetve szénanáthára is javasolják. A sólámpák pedig ezt a hatást adják tovább Önnek.

Nem kell tehát mást tennünk, mint hogy házunk, lakásunk levegőjét egy természetes "ionizátor" (vagyis a sólámpa) segítségével egészségesebbé varázsoljuk. Tudományos vizsgálatok is alátámasztották, hogy a sólámpa biofizikai adottságai pozitívan hatással vannak az emberi szervezetre és ezáltal a közérzetre is. Ezek a jótékony tulajdonságok a természetes ionizáción, az elektromágneses rezgésen és a kristályos átlátszó felépítésből eredő fényhullámokon alapszanak. A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású.

A sólámpákkal elvégzett kísérletek bizonyítják, hogy a hiperaktív gyerekek koncentrációs és alvási zavarai rövid időn belül csökkenek, esetleg meg is megszűnnek.

Tipp: A sólámpát állítsuk lehetőleg a sugárzó készülékek (TV, számítógép) közelébe, vagy éjszakára a fej közelébe. A sólámpa a hatását akkor is kifejti, ha nincs bekapcsolva, bár nem olyan intenzíven.

A sólámpák színeinek gyógyító hatásai (Színterápia)

A világunk számára a szín élmény. A színek birodalmában rejlő törvényszerűségek megismerése és alkalmazása segíti a harmonikus élet kialakítását.

A színek életünk lényeges tényezői, olyan eleven erőknek tekinthetők, melyek az egészség és erő forrásai lehetnek, ha jól használjuk őket. A színek segítségével a környező természetből életadó, harmonizáló energiákat hozhatunk be szervezetünkbe. A fény gyógyító ereje általában ismert, a színeké már kevésbé, annak ellenére, hogy ezek a fény egyedi megjelenései.

A sólámpák színei az átlátszó fehéren át egészen a narancsos vörösig terjednek. Ezek az egészséges sólámpa színek pozitívan hatnak a vegetatív idegrendszerre. Nemcsak a szemen keresztül jutnak a szervezetbe a sólámpa színei, hanem a meridiánokon keresztül az agy központi rendszerébe, ahol az anyagcsere háztartást irányító folyamatokat pozitívan befolyásolják.

A sólámpa színterápiás hatásai:

Vörös: A vörös sólámpa gyógyítólag hat a vérkeringési zavarokra, alacsony vérnyomásra, bénulásra, ájulásra való hajlamra, serkenti a gyengén működő szerveket. Növeli a vérnyomást és a percenkénti légzésszámot. Májfrissítő, érzékvédő, vörösvértestecske építő. Ez a sólámpa, életerő, energiaadó, aktiváló.

Narancssárga: gyógyítólag hat a klimaxos panaszokra, krónikus asztmára, reumára, köhögésre, hörghurutra. Kedvezően befolyásolja az emésztőszervi működéseket és csökkenti az anyagcsere zavarait. Minden vonatkozásban egészségjavító. Tüdőszövet erősítő, mirigyfrissítő. Jó hatású a megfázás, álmosság, fáradtság ellen. Hatással van a lépre, a hasnyálmirigyre és az anyagcsere folyamatokra. A narancssárga sólámpa pozitív hatású, feltölti az emberi energiamezőt, melegít, felvidít, felépít, erősít, fokozza a munkaerőt, a szexuális vágyat és potenciát, növeli az immunitást. A depresszió és letargia ellenes, visszahozza az életkedvet. Segíti a koncentrálást.

Sárga: gyógyítólag hat a gyomorbántalmakra, emésztési zavarokra, székrekedésre, kövérségre, máj-és epebajokra, cukorbetegségre, vízkiválasztási problémákra. Idegkimerültségre és az alsó végtagok idegi eredetű bénultságára is jótékony hatású. A sárga szín citromos árnyalata serkenti az agy működését. Fokozza a kiválasztást, kedvezően hat a táplálkozási szervekre: gyomor, bél, máj, vese, lép, hólyag működésére, a bőrhám sejteket aktiválja. Elősegíti a méregtelenítési folyamatokat. A sárga sólámpa javítja az agy értelmi képességét, az idegeket erősíti, a logikus gondolkodást stimulálja, önuralomhoz segít.

Fehér: a fehér szín az összes szín együttese. Valamennyi panaszra alkalmazható, feltölti a csakrákat és minden testrészt védelmez. Méregtelenítő hatással bír. A tisztaság, a becsületesség, az igazság színe. A sólámpák nem egyszínűek, hanem van egy fajta szín, mely meghatározó jellegű a színterápiás hatásában.

Sólámpa

solampa/solampa-piramis-alaku
A termék jelenleg nem rendelhető
6.000 Ft
solampa/solampa-7-12kg
A termék jelenleg nem rendelhető
6.990 Ft
10.900 Ft
13.500 Ft
Kedvezmény: -2.600 Ft